Phantom Challenge 2018


Na de succesvolle Phantom Challenge 2016 en 2017 kon een vervolg niet uitblijven: Phantom Challenge 2018! Voor dit jaar is het uitdagingsgebied veel breder gemaakt en doen alle verspanende gereedschappen in het Phantom programma mee in de Challenge. De afgelopen jaren heeft Phantom zich ontwikkeld tot een A-merk leverancier die graag de uitdaging aangaat met andere fabricaten.

Net als afgelopen jaar maken de deelnemers aan de challenge een goede kans op een uitnodiging voor een van de vier Phantom relatiedagen tijdens het Belgische Grand Prix weekend in Spa-Francorchamps, waar Max Verstappen het afgelopen jaar de harten van miljoenen Formule 1 liefhebbers sneller deed slaan met zijn spectaculaire rijstijl tijdens de kwalificaties. Helaas viel hij tijdens de race uit, maar dat werd later ruimschoots gecompenseerd.

Aan het beschikbaar stellen van onze know how in verspaning voor het maximale resultaat is geen tijdslimiet verbonden. De Phantom Challenge is daarmee een doorlopende campagne, latere aanmeldingen maken kans om mee te gaan op de eerst volgende Phantom relatiedag. 

Meedoen is gemakkelijk
Meedoen met de Phantom Challenge gaat gemakkelijk. Verspaners kunnen zich bij disholt aanmelden. Dan komt een van de Phantom technisch adviseurs langs om de totale bewerking te beoordelen en een passend advies te geven. Ongeacht de uitkomst doe je dan al mee met de actie. In totaliteit heeft Phantom 48 plaatsen tijdens het Grand Prix weekend in augustus beschikbaar. Deelnemers aan de challenge maken automatisch kans op een van deze 48 uitnodigingen. De genodigden krijgen, samen met hun Phantom PRO- of Expertdealer, een geheel verzorgde reis naar de Grand Prix aangeboden inclusief zitplaatsen op de tribunes met zicht op de start, pits en de La Source hairpin. Ga voor meer informatie naar de website van Phantom of bezoek de facebookpagina . See you at Francorchamps!

Challenge 2018                                                                                                                                                                                                                             In 2016 was tappen de uitdaging. Dit brengen wij onderstaand nog graag een keer in herinnering, want in 2018 doen behalve tappen ALLE verspanende bewerkingen mee dus ook tappen:

Dubbele standtijd dankzij Hardlube coating
Zo’n inhaalslag valt ook te halen met de Phantomschroefdraad tappen, zegt Marcel van Maanen, marketing manager bij het Nederlandse premiummerk verspaningsgereedschappen. De verspaningsspecialisten hebben in het Test & Training Center (TTC) in Beekbergen twee type gereedschappen voor draadsnijden vergeleken met gereedschappen van andere premium fabrikanten. Phantom heeft de lijn draadtappen in de afgelopen jaren sterk verbeterd en daarbij de lat hoog gelegd. Bij de gecoate HSS-E PM tappen past de fabrikant standaard een Hardlube coating toe in plaats van de gebruikelijke TiN coating. Zoals de naam al zegt, heeft deze coating naast een beschermende ook een smerende werking. Deze draadtap is getest in 316Ti, niet het gemakkelijkste roestvaststaal. Dankzij de smerende coating heeft de tap geen  moeite met het materiaal en laat het andere gereedschappen qua standtijd achter zich. “De combinatie van het poedermetallurgisch materiaal en de Hardlube coating geven de doorslag”, aldus Jerry van Tiel, technisch specialist in het TTC van Phantom. In de testen haalde het Phantom gereedschap een standtijd van 440 gaten in 316 Ti. De concurrentie bleef steken bij 120 tot 220 getapte gaten. Met de  Phantom tap is dus een verdubbeling van de standtijd gerealiseerd.

HSS-E Unitap: ruim 700 gaten
Bij de HSS unitap (cobalt legering) is het verschil nog groter. Deze tap is getest in 42 Chroom staal. De stoomontlaten Unitap haalde in de test op het DMC 635 V Ecoline bewerkingscentrum van DMG Mori een standtijd van 730 gaten in staal, waar de beste tap van de concurrentie niet verder kwam dan 200 gaten. Phantom past bij deze tappen eveneens standaard een extra bewerking toe, die er in de praktijk voor zorgt dat het gereedschap een lange standtijd heeft én hele korte spanen oplevert. “Dat verhoogt de proceszekerheid die bij tapbewerkingen essentieel is”, zegt Marcel van Maanen. De maatvoering van de gaten blijft tot het laatste van de 730 gaten exact. “Dit is te danken aan de twee extra slijpbewerkingen tijdens de productie van de tap. Hierdoor worden de axiale en de dwarskracht die bij het tappen vrij komen, geneutraliseerd.”
Phantom past in de productie van de premium tappen sinds kort standaard deze extra bewerking toe. Van Maanen: “Het volumevoordeel dat we behalen door voor al onze dealers in Europa deze tappen te laten produceren, geven we door aan onze klanten door hen een beter gereedschap te bieden.”
De extra slijpbewerkingen zorgen voor een betrouwbaarder tapproces. Niet alleen bij doorlopende gaten levert dat een voordeel op, vooral bij blinde gaten verbetert de procesbetrouwbaarheid met de Phantom tappen.

Hogere snijsnelheden
In het TTC hebben de technisch specialisten in totaal twee keer vijf draadsnijgereedschappen uit dezelfde klasse met elkaar vergeleken. Dat leverde onder andere inzicht op in wat er gebeurt als je bij de Phantom tappen de snijsnelheden opvoert, mits het gereedschap ingeklemd is in de softsynchrohouder. Bij de gecoate tap is de snijsnelheid gaandeweg opgevoerd van 8 naar 16 meter per minuut (in 316Ti); bij de HSS-E Unitap werd gestart met 10 meter/min snijsnelheid die gaandeweg is opgevoerd. Bij de taparm liggen de snijsnelheden weliswaar lager, circa 10 meter per minuut. Jerry van Tiel: ”De machine en opspanning laten hoge snelheden toe, waardoor je bij het tappen veel problemen oplost. Bij lage snijsnelheden blijft de spaanvorming namelijk achter bij die met hogere snijsnelheden.” Die kennis is nog onvoldoende doorgedrongen, waardoor veel verspaners al gauw voor lagere snelheden kiezen om zeker te zijn van de bewerking. “De besturingen van de moderne CNC machines zijn de laatste jaren veel sneller geworden. Maak daar gebruik van in combinatie met de Phantom tappen voor een goede en betrouwbare draadsnijbewerking. Bij problemen met het tappen kun je beter de snelheid verhogen dan verlagen”, vat Jerry van Tiel samen. “Tappen kan proceszekerder en met minder risico.”